Puuhevosilla ratsastaminen on käsittämättömän hauskaa! Esikoinen palasi hevosten luo kerta toisensa jälkeen, käytyään aina välillä katsomassa jotain muuta mielenkiintoista Glimsin pihapiirissä.

Talomuseo Glims Espoossa kertoo 1800-luvun elämästä maatilalla, joka toimi myös kestikievarina. Alueella on 11 rakennusta, jotka ovat alkuperäisillä paikoillaan. Niissä on esillä tilan elämään liittyvää esineistöä hevosrattaista maitotonkkiin ja salin kalustosta kenkälesteihin. Tilan historiaa tunnetaan 1500-luvulle.

Glimsissä järjestetään päivittäin näytöksiä ja toimintaa, käydessämme lapset pääsivät töpeksimään nauriita. Opastus oli mukavan eloisa, ei todellakaan mikään puiseva ulkoa opeteltu litania. Opas mm. kertoi kaskiviljelystä ja näytti tulentekoa tuluksilla ennen kuin lapset pääsivät kylvämään siemeniä pienelle kasvimaalle.

Albert-kukko ja kanat asustelevat pihapiirissä suuressa häkissään kesän ajan. Muut eläimet ovat puisia. Kahden pienen hevosen lisäksi on yksi suuri, jolla kuopus ratsasti innosta hihkuen.

Päärakennuksessa on museopuoti sekä näyttelytila, jossa nyt oli radio- ja äänilevyaiheinen näyttely. Pääsyliput ostetaan museopuodista ja niistä ei juuri köyhdy – aikuisten lipun hinta oli kaksi euroa, lapset pääsevät Glimsiin ilmaiseksi. Pihapiirissä on myös pieni kahvila, jossa käy ainoastaan käteinen.