Pupuja, poneja, possuja, koiria, kanoja… Tiesittekö, että Särkänniemessä on myös eläintarha? Minä en tiennyt ennen kuin tutkin heidän nettisivujaan viime viikolla.

Särkänniemen länsilaidalla, Koskiseikkailun ja Half Pipen takana, on Lasten Eläintarha. Sitä mainostetaan mukavana vastapainona huvilaitteiden kieputukselle, ja sitä se onkin. Eläimet ovat kestosuosikkeja, kuopukseni muisti monta kertaa mainita ”pupu, pupu!” jo ennen kuin pääsimme paikalle. Hän olisi kovasti halunnut päästä häkkiin paijaamaan eläimiä, mutta se ei ollut mahdollista. Eläimiä ei juurikaan pystynyt silittämään edes aidan raoista, sillä ne touhusivat omiaan tai lepäilivät tavoittamattomissa.

Tytöt pitivät eniten pienistä suloisista eläimistä, kaneista ja marsuista. Myös possuja katseltiin pitkään. Suurimmasta päästä olivat hevoset, aasit ja kyyttölehmä. Linnuista esillä oli mm. riikinkukkoja, maatiaiskanoja, hanhia ja nymfipapukaijoja.

Alueella voi ratsastaa ponilla 7 euron hintaan.

Eläintarhassa on myös leikkialueita sekä muutama huvipuistolaite. Useampi leikkimökki muodostaa pienen kylän. Yhdessä mökissä voi kuunnella tarinaa, toisessa puuhailla keittiöhommissa. Mökkien vieressä on suuri kiipeilyteline liukumäkineen ja alueen laidalla kaksi aina niin suosittua pomppulinnaa, toinen aivan pienimmille lapsille.

Eläintarhan portilla on yksi kahvila ja tarhan alueella toinen, kahvila Riikinkukko. Riikinkukon myyjä kertoi innostuneen iloisesti, että heillä käytetään mahdollisimman paljon lähiruokaa. Mm. leipien täytteenä oleva juusto on lähialueella tuotettua ja erikoisuutena on kyytönmaitojäätelö.