Pienessä punaisessa puutalossa pienen kylän keskellä on yleensä hyvin hiljaista. Nyt siellä kuuluu lasten ääniä, ehkä hieman erilaisia kuin 100 vuotta sitten, jolloin rakennuksessa toimi Nukarin koulu. Nukarin nykyisen koulun pihalla on käynnissä Rusthollari-tapahtuma ja jokavuotiseen tapaan koulumuseo entisellä koululla on avoinna yleisölle.

Raalan kartanon rouva Matilda Adlercreutz perusti kartanon alustalaisten lapsille koulun Nukarille vuonna 1873. Hän piti tärkeänä työläisten ja torpparien lasten kouluttamista ja sivistämistä, kun taas yleinen mielipide oli lähinnä, että koulu kasvattaa laiskoja lapsia. Nukarin koulu olikin Nurmijärven ensimmäinen kansakoulu.

Alkuaikoina koulussa oli parhaimmillaan – tai pahimmillaan – 40 lasta pienessä luokkahuoneessa pitkien pöytien ääressä. Nyt samassa huoneessa on myöhempien aikojen pulpetteja ja ne tyypilliset presidenttien naamat seinillä. Koulun takahuoneessa on huomattava valikoima vanhoja opetustauluja. Koulumuseon esineistö on peräisin kunnan eri kouluista.

Nukarin koulumuseo on avoinna ainoastaan sopimuksesta sekä erityisissä tilaisuuksissa. Rusthollarin aikaan museoon on vapaa pääsy.

Rusthollari-tapahtuman ydin oli alkujaan perennojen vaihto. Kyläläiset ja muut kävijät toivat jonkin juurakon ja veivät mukanaan toisen. Perennoja Rusthollarissa on edelleen, mutta yhä suurempaan rooliin ovat nousseet vanhat autot, traktorit ja muut masiinat. Toinen toistaan komeampi menopeli kiilteli nytkin koulun pihalla ihailua keräämässä. Tytöt ihastuivat erityisesti Korsisaaren vanhaan bussiin. Myyntikojuja tuntui olevan aiempaa enemmän ja niissä oli tarjolla mm. monenlaista käsin tehtyä tavaraa pienistä puuautoista asusteisiin ja koriste-esineisiin. Rusthollari järjestetään vuosittain kesäkuun alkupuolella Nukarin koulun pihalla.