Yksi päivän hauskimmista puuhista oli vetoketjujen vetely. Esikoinen sanoi sen kujeillen, mutta kovin hauskaa näytti tytöillä tosiaan olevan Killinkosken Wanhalla Tehtaalla nauhojen ja remmien tehtaanmyymälässä.

Tehdasmyymälä Nauhala kehuu omaavansa maan laajimman nauhavalikoiman ja sen voi kyllä uskoa katsellessaan ympärilleen myymälässä. On kuminauhoja, nyörejä, remmejä, kanttinauhoja, vetoketjuja, lankoja ja paljon muuta aihepiiriin kuuluvaa. Kilotavaraa ja poistoeriä myydään hyvinkin edullisesti. Erityisen kiitoksen ansaitsee myymälän erinomaisen ystävällinen ja avulias myyjä. Hän piristi visiittiä, auttoi ostoksissa (olen edelleen sitä mieltä, että hänen suosituksistaan tekemäni lisäostokset olivat hyödyllisiä…) ja suhtautui huumorilla ja jopa kannustavasti tyttöjen leikkeihin nyöreillä, nauhakerillä ja vetoketjuilla.

Myymälän tilat ovat Killinkosken Wanhalla Tehtaalla, jossa on myös museorypäs, taidenäyttelyjä, kirpputori sekä kahvila. Paljon tarjontaa pienessä pirkanmaalaisessa kylässä.

Tehtaan museoissa on paljon nähtävää, vaikka toki museot yksittäin ovat pieniä. Sisäänpääsy on maksuton, joissain museoissa voi antaa vapaaehtoisen kannatusmaksun.

Nauhateollisuusmuseo sijoittuu aitoon ympäristöön, sillä tiloissa on aiemmin toiminut valmistusosasto sekä ompelimo.

Nostalgiset lelut –näyttely esittelee vanhoja nalleja, nukkeja ja muita suloisia leluja. Tytöt katselivat niitä pitkään ja kiljahtelivat välillä innosta nähdessään erityisen suloisia tai tuttuja leikkikaluja.

VPK:n palokaluston näyttely on samassa tilassa lelujen kanssa. Esillä on mm. paloruiskuja eri aikakausilta sekä vanha Ruoveden kunnan paloauto.

Parturi-kampaamomuseo on koottu Killinkoskella toimineen parturi-kampaamon välineistöstä, vanhimmat esineet ovat 1930-luvulta. Tuntui kuin olisi katsellut lasin läpi vanhaan, täyteen ahdettuun kampaamoon, josta henkilökunta ja asiakkaat olivat yhtäkkiä kadonneet.

Kamerataivaassa on esillä lukemattomia kameroita ja muuta aiheeseen liittyvää materiaalia. On elokuvateatteri ja valokuvausliike sekä tietysti vanhoja valokuvia.

Vanhojen opetustarvikkeiden kokoelmassa voi ihastella mm. nyt jo hupaisilta näyttäviä vanhoja opetustauluja ja kumisia lypsyutareita.

Kirpputoreja Wanhalla Tehtaalla on kaksi, kirpputorihalli sekä Kirjakirppu. Kirpputorilla oli tavanomainen valikoima sekalaista tavaraa, mutta hintataso oli ilahduttavan edullinen. Kirjoja on myynnissä niin runsaasti, että niitä on ripoteltu Kirjakirpun lisäksi muihinkin tiloihin, ainakin lelunäyttelyn luo ja tehdasmyymälään. Kirjavarasto on kuulemma karttunut, kun kylätoimikunta on ostanut Killlinkosken suljetun sivukirjaston niteet.

Wanhalla Tehtaalla vierähti mukavasti parituntinen, ja enemmänkin aikaa olisi helposti saanut kulumaan.