”Järvenpään keskustan kävelykatu Janne muuntuu bluesien ajaksi mustan rytmimusiikin raitiksi. Ilmaista ohjelmaa, kuunneltavaa, ihmeteltävää ja ihasteltavaa riittää koko bluesviikon ajan keskiviikosta perjantaihin kaikenikäisille aamusta iltaan.” Näin mainostetaan Puistobluesin nettisivuilla. Ei kävelykatu toki tavallisessa ilmeessään ollut, mutta en oikein osaa mieltää markkinakojuja ”ihmeteltäväksi ja ihasteltavaksi”, vaikka niissä ihan mukavaakin tavaraa tarjolla oli.

Esiintymislavoja alueella oli kaksi, Varttilava kävelykadun päässä Sibeliusaukiolla sekä Lastenlava kävelykadulla. Niiden esiintyjät toki pitkälti määrittävät tason ja tunnelman. Lapsille suunnatun Kakarabluesin ohjelmatiedot netissä olivat sekavat, esimerkiksi itse Kakarabluesin sivulla Lastenlavalla kerrottiin perjantaina klo 15 olevan Laulurakkineen, kun taas Blueskadun sivun mukaan siellä oli Eeva-Leena Pokela ja Sibelius-Akatemian bändi. Niin tai näin, kuuntelimme vain hetken ennen kuin esikoinen sanoi, ettei jaksa enempää.

Lastenlavan vieressä oli tarjolla kasvomaalausta, eikä jonon pituus ollut paha. Lapsille oli myös puuhapaja.

Olin ehkä liikkeellä hieman väärin odotuksin, tai ehkä emme tutkineet aluetta riittävän tarkkaan. Oletin, että kadulla vastaan tulisi vaikkapa joitain mukavia pikkuesityksiä. Ainoa sen suuntainen piristys oli pyörän ja pianon yhdistelmällä liikkuva musikantti. Esikoisen kannasta hyvän kuvan antaa se, että hänen mielestään hauskinta oli kiipeillä sinisten joutsenten selässä, niiden, jotka nököttävät kävelykadulla aina…

Blueskadun aika on jo tältä vuodelta ohi, mutta Puistoblues jatkaa vielä klubeilla sekä huomisella pääkonsertilla Vanhankylänniemessä.