Kolme valkoista nallea ja erikoisesti pukeutunut nainen laulaa ja tanssii lavalla. Pienet ihmiset pomppivat innoissaan ja laulavat mukana. Titi-nalle on saapunut Nurmijärvelle.

Klaukkalan vuosittainen Vintiö-Rock oli tänä vuonna irrotettu Yritysten yöstä ja järjestettiin syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Pääesiintyjänä nuorisoseurantalo Roinelan pihalla oli nallekaarti Titi, Tau ja Tiri sekä Riitta Korpela. Yleisöä auringonpaisteisessa konsertissa oli runsaasti.

Tapahtuma järjestetään vapaaehtoisvoimin. Järjestäjät olivat pukeutuneet hauskasti – portilla liput tarkasti Peppi Pitkätossu, välillä äänessä oli merirosvo ja monta muuta mukavaa hahmoa hääri alueella ja eri tehtävissä.

”Lämppärinä” toimi Taikuri Jari. Näimme tavalliset naru-, vesilasi- ja keppitemput leppoisasti esitettyinä. Kahdesti pieni yleisön edustaja pääsi lavalle taikuria avustamaan. Loppuhuipennuksena naurua irrotti esitys, jossa kouluikäinen tyttö sai ylleen taikurin asun, mutta hihoista tulivat Jarin kädet. Yhteisvoimin he loivat hienon ja hauskan esityksen, ja tyttö eläytyi todella hienosti rooliinsa.

Puolituntisen taikashown jälkeen oli vain sopivan lyhyt tauko ennen pääesiintyjiä. Ennakkotietojen mukaan lavalle piti nousta vain Titi- ja Tau-nallen sekä Riitan, mutta mukaan livahti myös Tiri-vauva. Esityksessä oli mukavasti vauhtia, Riitta jutteli leppoisia ja lapsilla oli selvästi hauskaa. Kaksivuotias kuopukseni intoutui kovasti tanssimaan ja nelivuotias esikoinenkin seurasi lavan tapahtumia tarkasti. Lauluissa käytiin koulussa, opeteltiin numeroita, siivottiin, ratsastettiin ja aina oli mukana sopivaa rekvisiittaa koulurepuista keppihevosiin ja liikennemerkkeihin.

Konsertti kesti noin 45 minuuttia ja sen jälkeen nalleja pääsi halimaan. Lapsia oli paljon ja tilanne oli ensin hivenen sekasortoinen. Kovin halausintoinen kuopukseni ehti melkein tuskastua, kun Tau-nalle ei meinannut huomata häntä, mutta lopulta perässä juokseminen palkittiin – Tau otti hänet syliinsä ja rutisti hellästi. Ruuhka Titi-nallen ympärillä oli sillä välin jo sen verran hellittänyt, että häneltä halauksen saaminen sujui helpommin, ja kuopus oli ikionnellinen päästyään halimaan kahta nallea.

Tytöt olivat konserttiin hyvin tyytyväisiä ja sen jälkeen uudet, konsertista ostetut nallelelut ovat olleet tiiviisti kainalossa nukkumaan käydessä.