Mistä kesä alkaa? Tuusulassa hyvä vastaus voisi olla Montturockista. Se järjestetään perinteisesti ensimmäisenä sunnuntaina koulujen päättymisen jälkeen Hyrylän kesäteatterilla. Tuusulan nuorisotoimen järjestämä tapahtuma on mainio, monipuolinen ilmaiskonsertti.


 
Tapahtuman alussa puoliltapäivin on pari lapsille suunnattua esitystä, tänä vuonna päälavalla Kengurumeininki ja sen jälkeen alalavalla Ruisku & Kalle. Niiden jälkeen vaihdetaan enemmän nuorisolle suunnattuun ohjelmaan. Päivän viimeisenä esiintyjänä tällä kertaa oli Anna Puu klo 17.15. Ohjelma jakaantuu kahdelle lavalle, joten pitkiä taukoja esiintyjien välillä ei tarvita.
 
Kengurumeiningillä oli pirteä ote. He saivat lapset – ja jonkin verran aikuisiakin – mukaan tanssimaan, laulamaan ja viittomaan. Heidän esityksestään vaan yksinkertaisesti tulee hyvälle tuulelle.

 
Ruisku & Kalle –lastenshowssa esikoinen odotti näkevänsä mainoksessa luvatut hahmot, etenkin Hottentotin, mutta neljästä lisähahmosta olikin mukana vain kaksi, Ärri-Purri-peikko ja Kapteeni Koukku. ”Hulvattoman hauskaksi ja vauhdikkaaksi” mainostettu esitys ei muutenkaan aivan täyttänyt odotuksia. Toki myös sade saattoi vaikuttaa tunnelman latistumiseen.

 
Tapahtuma-alue oli savuton. Alueella oli muutama myyntikoju ja nuorisotoimi jakoi ilmapalloja.