”Maalaismarkkinat” lupaa melko hyvää. ”Käsityömuseolla” saa odottamaan vielä enemmän. ”Tarjolla on laadukkaita ja persoonallisia tuotteita kuten koruja, erilaisia käsitöitä.. jauhoja, juuriluutia, luomutuotteita…” Sinnehän voisi hyvinkin mennä!

En ollut ainoa, joka noin ajatteli. Sepänmäen maalaismarkkinat Mäntsälän Hirvihaarassa vetivät viime sunnuntaina runsaasti väkeä paikalle. Jo markkinoiden alkaessa ihmisiä oli melkein ruuhkaksi asti.

Tarjonta oli juuri niin hyvää kuin luvattiin. Persoonallisia lasitöitä, pikkutauluja ja muita käsin tehtyjä käyttö- ja koriste-esineitä, laadukkaita vaatteita niin aikuisille, lapsille kuin nukeillekin, koruja, leivonnaisia jne. Hintatasokin oli kohtuullinen tai jopa edullinen ainakin tarkastelemissani tuotteissa.

Sepänmäen käsityömuseo oli oiva ympäristö tapahtumalle. Rakennuksiin ja niiden esineisiin pääsi tutustumaan ja tytöt kurkkivatkin innokkaina jokaisesta ovesta. Asuinrakennukset ja aitat koluttiin, rukkeja, keinuhevosia, vanhoja työkaluja ihasteltiin. Ja mainioon vanhaan omenapuuhun kiivettiin.