Muistikuva parinkymmenen vuoden takaa Särkänniemen delfinaariosta kertoi, että esitys siellä oli ihan kiva. Uusintakäynti muutti mielipiteen: se on todella mainio! Puolituntisen aikana viisi delfiiniä esitti melkoisen shown kolmen kouluttajan avustuksella. Tytöt seurasivat näytöstä aivan innoissaan – ja niin äitikin.

Delfiinit esittivät mahtavia loikkia, hyppivät renkaiden läpi ja riman yli. Etenkin vanhempi uros Delfi pystyi ponkaisemaan vaikuttavan korkealle. Nuoremmat urokset Leevi ja Eevertti olivat vauhdikkaita ja ottivat kovia spurtteja altaassa esittäen delfiinien nopeutta. Ne olivat myös näppäriä pallon kanssa, nappasivat sen suuhunsa ja lennättivät taas kouluttajalle tai koriin. Hauskaa oli myös katsella, kun delfiini vilkutti evällään tai tanssi kouluttajan kanssa vedessä.

Veera-delfiini kuljetti hienosti palloa eviensä välissä kuin kävellen pallo käsissään. Tarkoitus oli kuljettaa palloa koko altaan ympäri, mutta se jätti tempun kuitenkin useammalla yrityksellä kesken – mahtoiko haluta härnätä kouluttajia?

Yksi kouluttajista kertoi koko ajan faktoja delfiineistä. Paljonkohan tiedonmurusia ihmisten mieleen jäi, kun mielenkiinto kohdistui esitettäviin temppuihin…

Esityksen jälkeen delfiinejä pääsi katsomaan aivan altaan viereen ja kouluttajat vastailivat kysymyksiin. Ihmiset kerääntyivät lasin ääreen ja delfiinit kävivät näyttäytymässä, joku viipyi pidempäänkin. Yhtäkkiä yksi delfiineistä alkoi pärskytellä niin, että vesi lensi laidan yli ja kasteli väen - eipä ollut kuiva esitys missään mielessä…