”Kyllä se on niin, että ilo tarttuu isoonkin ihmiseen. Eikö suhunkin tarttunut?” kyseli esikoiseni kävellessämme ulos Särkänniemen portista riemukkaan päivän jälkeen. Ja kyllä, tarttui se.

Särkänniemessä oli mukavan väljää vielä näin koulujen kesäloman vasta alettua. Laitteisiin ei tarvinnut jonottaa, alueella oli leppoisaa kuljeskella. Nuori henkilökunta tuntui aidon ystävälliseltä ja iloiselta, kaikki tervehtivät, monet rupattelivat, he olivat palvelualttiita ja huomioivat hyvin pienet lapset. Ilo tarttui heidänkin kauttaan.

Kuopus on vielä alle 100-senttinen, joten meidän laitevalikoimamme rajoittui kaikille sallittuihin. Niissä olikin tarpeeksi, sillä vaikka tytöt ovatkin innokkaita pyörimään huvipuistolaitteissa, eivät he kuitenkaan jaksa tuntikausia niissä kiertää. Molempien suosikki oli yllättäen rauhallinen heppakaruselli nimeltä Karamelli. Siinä ajettiinkin useamman kerran. Vanhahtavan tyylinen karuselli nököttää heti sisääntulon luona, akvaariotalon ja Näsinneulan edessä.

Pienten lasten alueen, Ipanaarion, laiteita ovat mm. pieni autorata Rekkaralli, Red Baron –lentokone ja kummituslinna Orlochnessin torni. Vähän enemmän kieputusta tarjoaa Pikku hinaaja. Hupia löytyy myös Metkulasta, jossa on mm. vääristäviä peilejä.

Mukavan rauhoittumistuokion hulinasta tarjosi Taikajoki. Se on Särkänniemen kolmesta ”veneilyelämyksestä” rauhallisin ja ainoa aivan pienille lapsille sallittu. Esikoinen kuvaili sitä ”melkoiseksi seikkailuksi” ja odotti koko ajan innolla, mitä seuraavan mutkan takaa paljastuu. Oikeastaan Taikajoki on kuitenkin hyvin hidastempoinen pikku veneretki. Reitin varrella on kylttejä, joissa kerrotaan Särkänniemen nähtävyyksistä, sekä iloisen värisiä kuvia.

Särkänniemi on paljon muutakin kuin huvipuisto. Alueella on myös eläintarha, delfinaario, akvaario, planetaario, Näsinneula (näkötorni ja ravintola) sekä Sara Hildenin taidemuseo. Kahdesta ensin mainitusta lisää myöhemmin tässä blogissa.

Ranneke - elämysavain tai ipana-avain - on kätevin lipputyyppi, sillä pääsee joka paikkaan. Jos haluaa nähdä ja kokea vain pienen osan tarjonnasta, voi hankkia myös yksittäislippuja.

Nälkään ja janoon saa helposti helpotusta, sillä alueella on useita ravintoloita ja pieniä kahviloita.

Särkänniemen vieressä on parkkialue, joka on kesäisin maksullinen. Osoite on Laiturikatu 1, Tampere.