Vanhempani tilasivat minulle Aku Ankan, kun olin muutaman vuoden ikäinen. Sitä luettiin tiiviisti joka keskiviikko vuodesta toiseen. Välillä Ankkalinnan lumo tuntui hiipuvan, mutta nykyään meillä seurataan taas innolla Akun ja kumppaneiden seikkailuja. Aku Ankka –lehti ansaitsee 60-vuotisjuhlanäyttelynsä ja Päivälehden museo toteuttaa sen mukavasti.

Heti sisään astuessa huomion kiinnittää Akun sympaattinen auto. Pienet näyttelyvieraat pääsevät kiipeämään kyytiin ja katselemaan samalla Disneyn klassikkopiirrettyjä. Kuopukseni kävi useamman kerran kääntelemässä innolla rattia ja esikoinen ihmetteli viereisen seinän suurta kuvaa, jossa Aku ja pojat autoilevat.

Auton lisäksi näyttelyssä on muutamia melko suurikokoisia hahmoja, joita kuopus tykkäsi halailla. Itse Akun lisäksi paikalla oli mm. Roope, Milla Magia ja Pluto. Pelle Pelottoman Pikku apulainen ei ollut pieni, kun näyttelyvieras joutui kutistussäteiden vaikutuksen alaiseksi…

Viisumikoneella pääsee valitsemaan oman Ankkalinna-hahmonsa ja tekemään sille viisumin. Viisumilla puolestaan saa tulostettua tuoreimman Ilta-Pulun etusivun, jonka lööpissä oma hahmo seikkailee.

Lukunurkkauksen (tai Ankallisklubin) hauskoissa räpylätuoleissa voi levähtää ja vaikka lueskella sarjiksia. Ankkafaktoihin sekä Ankkalinnan ja Suomen vertailuun voi perehtyä näyttelyn teoriaosuudessa, joka sekin on tyyliin sopivan värikäs.

Esillä on myös Aku Ankan pitkäaikaisen päätoimittajan Markku Kivekkään Disney-keräilykokoelmaa, kuten valokuva Kivekkään ja Walt Disneyn tapaamisesta.

Samalla voi tutustua Päivälehden museon pysyviin näyttelyihin uutistyön ja lehdenteon historiasta. Tytöt ihastuivat karuselliin, jossa pyörivät Kari Suomalaisen luomien hahmojen kanssa.

Näyttelyyn on vapaa pääsy.