Taideteoksia, joiden päällä ja sisällä voi leikkiä – siinäpä riemun aihetta patsaisiin ihastuneille tyttösilleni. Ja tässä puistossa taiteella leikkiminen ei ole vain sallittua, vaan jopa toivottua.

Lasten Taidepuisto Elämän Kukka Helsingin Tilkanniityssä on osa puistoaluetta, joka kiertää melkein koko Pikku Huopalahden. Vuonna 2005 valmistuneen Elämän Kukan on ideoinut ja toteuttanut kuva- ja tanssitaiteilija Sanna Karlsson-Sutisna. Taustalla on EU-projekti, jossa haluttiin yhdistää taidetta ja leikkiä sekä luoda alle 3-vuotiaille soveltuvaa taidetta. Selvästikin tavoite on toteutunut, ja soveltuvat teokset vanhemmillekin.

Teoksia ei ole kovinkaan montaa, mutta niissäkin riittää pienille joksikin aikaa ihmettelemistä. Tytöt pitivät kovasti ”värimaailmasta”, jossa eriväristen lasien läpi katselemalla sai maiseman muuttumaan punaiseksi, röpelöiseksi siniseksi, vihreäksi… Kuopus ihastui kovin myös koivun ympärillä olevaan jättikokoiseen, jalalliseen kastelukannuun, joka oli kuin maja. Esikoinen pohti pitkään teoksen nimeä Koiviksen vartija ja mietti, miksi se oli vartija ja miksi vartioi koivua. Myös maassa – osin maan sisällä – makoileva nainen pyöreine vatsoineen, kutitusta kutsuvine varpaineen ja pään ympärillä levittyvine säteineen kutkutteli mielikuvitusta.

Taidepuiston läheltä löytyy toisenlainen leikkiympäristö, Viiripuisto. Leikkipuistossa on mm. kahluuallas, kiipeilyverkko, liukumäki, hiekkalaatikko ja polkumopoja. Punainen Tupa on aukioloaikoinaan kaikkien käytettävissä ja siellä on mm. vessa.

Tilkanniittyyn pääsee 10-ratikalla, lähin pysäkki on Kytösuontie. Pysäkiltä melkein näkee puiston ja Pikku Huopalahden. Kävelymatkaa kertyy muutama sata metriä.