Vettä sataa kaatamalla, lavalla raikuu Lipputangon nuppi ja kaksivuotias tanssii nauraen katsomon penkillä. Ei millään muotoa kuiva kesätapahtuma.

Taaborinvuori soi –konsertti järjestetään Nurmijärvellä vuosittain elokuussa. Siellä on ollut nimekkäitä esiintyjiä Ismo Alangosta Tuomari Nurmioon ja Ultra Brasta Juiceen, tänä vuonna Lapinlahden Linnut. Konsertti on tarkoitettu koko perheen tapahtumaksi - vaikkei musiikki mitään lastenmusiikkia olekaan – ja ajoitettu mukavasti iltapäivään.

Lapinlahden Linnut keikkailevat ilmeisesti harvakseltaan, mutta hyvin on miesten vire säilynyt – biisinsä Sedät jaksaa heilua pätee siis edelleen. Juttu luisti ja esiintyminen oli pätevää. Konsertissa kuultiin suosituimpia vanhoja biisejä. Esikoinen odotti suosikkiaan ’Tuoli kaatuu’, mutta sitä ei tullut. Kuopus intoutui tanssimaan ja hyppimään penkiltä toiselle – muu yleisö melkein vain istuikin paikoillaan sadeviittoihinsa kääriytyneenä.

Konsertti järjestetään Taaborinvuoren museoalueella, joka kertoo elämästä 1900-luvun alun Nurmijärvellä. Alueelle on siirretty rakennuksia eri puolilta kuntaa, on mm. sepän mökki ja nahkasuutarin mökki. Alueella on myös vuosittain vaihtuva taidenäyttely. Etenkin viimevuotinen ITE-näyttely kiinnosti tyttöjä kovasti. Taaborinvuorelle on vapaa pääsy.

Taaborinvuoren museoalueen vieressä on Aleksis Kiven syntymäkoti.