Halloweenista oli jo muutama viikko, mutta sitäkin enemmän tytöt innostuivat ajatuksesta pukea naamiaisasu päälle ja lähteä hauskanpitoon. Niinpä keijukainen ja Peppi Pitkätossu suuntasivat isänpäivän aattona Jokelan koulukeskukseen, missä oli luvassa mukavaa näkemistä ja tekemistä.

Olimme paikalla ensimmäisten joukossa, joten pääsimme aluksi rauhassa tutustumaan tarjontaan. Jumppasalissa oli mm. keppihepparata, pomppulinnoja ja kalastuksen esittelyä. Ihan mukavaa, mutta vielä eivät tytöt olleet kovin innoissaan.

Kun kuopus näki noidan avustamassa lapsia ongen kanssa, hän halusi heti kokeilla eko-ongintaa. Esikoinenkin kiinnostui asiasta heti nähtyään saaliin, Lilli Lemmikki –nuken. Noita kyseli lapsen ikää ja onkisaaliit oli selvästi mietitty onkijan mukaan. Saaliit olivat ilmeisesti etupäässä hyväkuntoisia kierrätysleluja, mutta mukana oli uuttakin tavaraa.

Onginnasta siirryimme suoraan naapurihuoneen satutuokioon, josta tytöt myös kovasti pitivät. Mukava pikku tarina hieman pelottavasta tapauksesta, halloween-teemaan hyvin sopiva. Sitten olikin kätevä siirtyä seuraavaan esitykseen, Teatteri Syrren esittämään ”Susi ja seitsemän pikku kiliä”. Esitys oli mainio ja viihdyttävä niin pienille kuin isommillekin katsojille.

Muusta tarjonnasta mainittakoon vielä kasvomaalaus, pieni keppospolku sekä kahvilatilassa olleet tuote-esittelyt.

Koulukeskus on melkoinen sokkelo ja runsaat opasteet olivat todella tarpeen. Silti välillä ihmeteltiin, minne oikeastaan pitäisi mennä ja onko jotain vielä näkemättä.

MLL:n Jokelan yhdistys järjestää vuosittain Karkki ja kepponen –tapahtuman alkutalven synkkyyden piristykseksi. Tapahtuma on halloween-henkinen ja naamiaisasu on suotava, muttei pakollinen. Järjestävä väki oli selvästi innolla ja iloisella mielellä mukana, ja se loi tapahtumaan hienoa tunnelmaa.