Tie peltojen keskellä on loskainen ja upottava. Parkkipaikka on vielä loskaisempi, liukas ja aivan liian pieni. Vettä sataa, kun kuljemme kohti päärakennusta. Vanhan aitan seinustalla on lyhtyjä ja havukoristeita. Aavistus joulun tunnelmaa leijuu hupenevan hangen yllä. Sisälle astuessa loskassa rämpiminen palkitaan. Vastaan huokuu lämpö – sekä lämmityksestä että tunnelmasta nouseva.

Joulutunnelma on vallannut Ahlbergin tilan Pohjois-Tuusulassa kuluvaksi viikonlopuksi. Päärakennuksessa on esillä ja myynnissä laadukasta käsityötä; havukransseja, huovutustöitä, metallikoruja, kierrätysmateriaalista valmistettuja koriste-esineitä… Tekijät ovat itse paikalla esittelemässä tuotteitaan.

Rakennus on kaunis ja erittäin kauniisti vanhoilla esineillä sisustettu. Yläkerrassa oli suloisia yksityiskohtia, kuten kolme vanhaa matkalaukkua ja vanha virkatulla pitsipäiväpeitolla verhottu sänky. Tiloissa kaikui kauniisti elävä musiikki.

Tytöt ihastuivat myynnissä olevista tavaroista etenkin huovutettuihin ”kissannaamoihin” ja herttaisiin pörröturkkisiin lampaisiin. Esikoinen kehui myös paikan suloisuutta.

Ahlbergin tila on osa entistä Tuusulan Pappilan kirkkoherran virkataloa. Päärakennus on valmistunut 1910-luvun alussa ja saneerattu ennen kuin toiminta juhlatalona aloitettiin tämän vuoden alussa. Kesäisin käytössä on pihapiirin muitakin rakennuksia. Paikka toimii lähinnä tilausravintolana.