Kirjoittelu kulkee edelleen pahasti jäljessä, nyt hypätään ajassa kuukauden verran taaksepäin. Tapahtumapaikkana Helsingin messukeskus ja aiheena lapsimessut. Tytöt odottivat innolla tapahtumaa ja mukavasti päivä siellä vierähtikin.



Edellisvuonna lähdin lapsimessuille kuopuksen kanssa lähinnä katsotaan-mitä-tulee-vastaan-strategialla. Hauskaa oli, mutta huomasin myös monen mukavan jutun menneen ohi. Tänä vuonna päätinkin tehdä listan ”pakollisista” ja ”toivottavista” bongattavista. Valitettavan harva näytteilleasettaja oli merkinnyt pisteensä ohjelmaa nettiin ja moni sellainenkin juttu, joka printtiesitteessä kerrottiin, puuttui sieltä. Tietoja yhdistelemällä syntyi kuitenkin lista, joka takasi tekemistä koko päiväksi.

Päälavalla oli paljon kiinnostavia esityksiä. Kumpanakin vuonna ensimmäisenä esiintyneen Teatteri Hevosenkengän mainion nukketeatterinäytöksen aikana katsomossa oli vielä hyvin tilaa, mutta iltapäivällä Satu Sopasen ja Tuttiorkesterin kavutessa lavalle oli jo ruuhkaa kerrakseen. Päivän viimeinen esiintyjä, Helsingin poliisisoittokunnan Nallekopla, sai vetää  shownsa taas huomattavasti pienemmälle yleisöjoukolle.

Aikataulumme haastavin osa oli samalla tyttöjen mielestä hauskin: kaikkien kiinnostavien hahmojen tapaaminen ja etenkin halaaminen. Monille oli merkitty tietyt ajat, jolloin ne olivat osastolla halittavissa, muun ajan ne kiertelivät messuilla. Onneksi tapasimme monet sattumalta, sillä merkittyinäkin aikoina ne viipyivät osastolla usein vain hetken emmekä olisi aina ehtineet paikalle. Esikoinen riemuitsi etenkin Niiskuneidin ja Tau-nallen halimisesta, kuopuksen suosikiksi nousi yllättäen jokin outo päärynä.

Ilman esityksiäkin näkemistä ja tekemistä olisi riittänyt vähintään koko päiväksi; Tacticin pelialueella pääsi kokeilemaan uutuuspelejä Tuttiorkesterin kanssa. Juniorin osastolla rakenneltiin legoilla ja siinä touhussa oli välillä mukana Pikku Myykin. Tiimarin osastolla askarreltiin prinsessakruunuja ja ajeltiin karusellissa. Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen paloautosta pääsi laskemaan liukumäkeä. Ja vaikka mitä. Asiatietoakin oli saatavilla ja monenlaisia ostoshoukutuksia oli tarjolla. Me keskityimme kuitenkin hauskapitoon. Tytöt kokeilivat monenlaista kiipeilytelineistä potkulautoihin ja keinuhevosiin. Ilmapallotaituri väsäsi palloistaan näppärästi aivan mitä kukakin keksi pyytää – melkoisia hattuja, kukkia, koiria ja paljon muuta.

Välillä oli mukava rauhoittua istuskelemaan. Oivan mahdollisuuden tarjosivat mm. satutuokiot, jotka eivät tosin vaikuttaneet kovinkaan suosituilta – kuuntelimme Meri Savosen lukemaa tarinaa melkein ainoana yleisönä. Myös päälavan esitysten katseleminen toimi lepohetkenä, kun sai paikan penkeiltä.

Samaan aikaan lapsimessujen kanssa messukeskuksessa järjestettiin myös neljät muut messut: PetExpo, Kädentaito, ModelExpo ja OutletExpo. Me kävimme myös PetExpossa, jossa tyttöjen ehdoton suosikki oli ajelu koiran vetämässä kärryssä. Katselimme myös koirien ja pupujen agilitya sekä ihastelimme erilaisia lemmikkejä.

Melkoista ruuhkassa kulkemistahan messuilu oli, mutta päivä täyttyi kuitenkin enimmäkseen hyvistä hetkistä ja mukavista kokemuksista. Ensi vuonna uudelleen!