Titi-nalle tuntuu herättävän voimakkaita tunteita: monet lapset rakastavat, monet vanhemmat inhoavat. Meilläkin rallatukset soivat joskus turhan usein sekä levyltä että tyttöjen suusta - rakkaat lapsoseni nimittäin kuuluvat nalleperheen faneihin, kaksivuotias kuopus etenkin. Yleensä sen kuitenkin kestän ilman suurempia kärsimyksiä.

Sen jälkeen, kun viime talvena Lelumaa-DVD:ltä löytyi extrana Titi-nallen talon esittely, tytöt katsoivat sitä moneen kertaan ja haaveilivat käynnistä paikan päälle. Maaliskuun lopulla sinne sitten suuntasimme, ja päivä nallejen vieraana oli vallan hauska.

Talossa on paljon tekemistä ja tutkittavaa, mistä varmasti myös vähemmän Titi-nallesta innostuneet lapset nauttivat. Yksi tyttöjen suosikkipaikoista oli keittiö ja siellä etenkin leikkikauppa. Siellä myytiin innolla kasviksia, makkaroita ja ties mitä ja hoidettiin muita kaupan asioita. Keittiössä voi myös syödä omia oikeita eväitään.

Talon kahdessa kerroksessa oli monta muutakin hauskaa huonetta. Äiti-nallen taiteilijahuoneessa pääsi maalaamaan, rytmihuoneessa soittelemaan, halihuoneessa kieriskelemään tyynyillä. Titin ja Taun leikkihuoneessa oli monenlaisia leluja ja kirjoja käytettävissä. Ja nallet pyörivät leikeissä mukana – lapset soittelivat Titi-nallen kanssa, tanssivat käsi Taun kädessä, leikkivät Tiri-vauvan kanssa autoilla.

Nallejen haliminen oli kuopukselle suunnaton innostuksen aihe. Hän halasi koko porukan läpi, monet useampaankin kertaan ja välillä kyhnötti Tiri-vauvan kyljessä pitkän tovin autuas ilme kasvoillaan.

Tasatunnein järjestettiin ohjelmaa; oli pari tanssituokiota Titin, Tiri-vauvan ja isoisänallen kanssa, satuhetki isoäitinallen seurassa ja rytmikapuloiden nikkarointia isänallen avustuksella. Koska nallet eivät puhu, mukana oli aina myös ihminen – kuopuksen pettymykseksi se ei ollut Riitta, eikä häntä talossa näkynyt muutenkaan livenä.

Talossa ei ollut varsinaista kahvilaa, mutta puodista sai esim. pillimehua. Talo on Ikaalisten kylpylän alueella, joten muutaman sadan metrin päästä löytyy kyllä enemmänkin kahvila-, ravintola- ja majoituspalveluja. Nalletalon puodissa on myynnissä monenlaista nalletavaraa pehmoleluista CD- ja DVD-levyihin.

Alkaessani puhua kotiinlähdöstä yleensä kutakuinkin tottelevainen kuopus yritti pitkittää vierailua säntäämällä karkuun kerroksiin. Eihän niin kivasta paikasta voi lähteä pois vain neljän tunnin vierailun jälkeen!