”Onko täällä ketään, joka haluaisi lähteä loman alkamisen kunniaksi sirkukseen?” kysyin töistä tullessani. Tytöt alkoivat hihkua ”Minä, minä, minä!” ja hyppiä riemuissaan ympäriinsä. Sirkus Florentino sai asiakkaita.

Vaasalainen Sirkus Florentino kiertää Suomea kotisivujensa mukaan kuudetta vuotta. Pienen sirkuksen ohjelma hurmasi etenkin esikoisen, kuopuskin oli innoissaan kunnes loppupuolella nukkumatti alkoi jo lähetellä viestejään.

Sirkuslaisia näytti olevan vain kymmenkunta, mutta he vetivät hienosti eri rooleja. Itse katselin suurimmalla ihastuksella Miss Olgan ilma-akrobatiaa, ja hyvin Olga touhusi myös mainion Olegin parina klovnina. Jonglöörien esitys oli ilo silmälle paitsi itse jonglöörauksen, myös muun olemuksensa ansiosta – hauska ja värikäs pantomiimiesitys.

Esikoinen odotti etenkin villakoiria ja muita eläimiä. Mielestäni eläinten – koirien, hevosen ja kyyhkyjen – esitykset olivat kokonaisuuden vaatimattominta antia, mutta esikoinen ei ainakaan pettynyt, vaan katseli ihastellen myös niitä.

Esitys kestää vajaan kaksituntisen. Väliajalla on mahdollisuus ratsastaa muutaman euron hintaan. Myynnissä on ”sirkustavaraa” ja teltan ulkopuolella maksullinen pomppulinna. Lippuja voi ostaa sirkuksen nettisivuilta (toimitusmaksu) tai lippukassalta esitystä edeltävät pari tuntia.

Iltamme Sirkus Florentinossa oli oikein hauska. Lopulta esikoisen ”silmät olivat kipeät, kun katsoi niin tarkkaan”.